no-image-213
  • Add Favorites
  • Contact Author
  • Visit Website
  • Print this page
  • Leave Comment
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+
Call: 0317-102-310

itDepot iti ofera consultanta in materie de echipamente hardware precum citioare coduri de bare

 

Un cititor de coduri de bare, intalnit si sub numele de scaner cod de bare, este un dispozitiv folosit pentru citirea informatiei continuta intr-un cod de bare.

Echipamentul este format dintr-un scaner, un decodor care poate fi inclus sau extern, si un cablu de conectare intre scaner si un computer.

Codurile de bare ar fi complet inutile fara tehnologia care sa le interpreteze. Cititoarele de coduri de bare trebuie sa poata citi repede si corect combinatiile de bare albe si negre si sa poata transmite informatia in baza de date din computer sau catre terminalul instalat la casa de marcat, care la randul lor trebuie sa le poata interpreta corespunzator pentru identificarea produsului.

Etapele procesului de citire si interpretare pot fi sumarizate astfel:

  1. Capul de citire al scanerului reflecta asupra codului de bare o lumina generata de un led sau de un laser;
  2. Lumina se reflecta inapoi catre o celula fotoelectrica din interiorul scannerului. Zonele albe reflecta mai multa lumina, cele negre mai putina.
  3. Pe masura ce cititorul trece peste codul de bare, celula fotoelectrica genereaza impulsuri, in cod binar (secvente de 0 si 1), care sunt traduse de catre un circuit electric;
  4. Codul binar este transmis apoi catre un computer care il traduce in informatia despre produs.

Unele scanere au o singura celula fotoelectrica, care citeste pe rand fiecare linie verticala a codului. Modelele mai sofisticate contin o linie intreaga de celule fotelectrice si codul de bare este detectat dintr-o singura miscare.

 

Open in Google Maps

Listing Location

Bd. Tudor Vladimirescu 45, Tati Center, Sector 5, Bucuresti, Romania

mai departe

Related Listing


gazduire web